JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Våren 2013 sålde Sony Mobile sitt testlabb i Lund till indiska Tech Mahindra som tänkte öppna upp det för annan verksamhet än mobiltelefoniutveckling. Nu tar tyska TÜV Rheinland över verksamheten och etablerar samtidigt ett kontor i Sverige.

Affären innebär att TÜV Rheinland nu har testfaciliteter för trådlös kommunikation på fyra platser i Europa. Förutom labbet i Sverige har företaget liknande anläggningar i Köln, Nürnberg och nederländska Leek. Dessutom har företaget testlabb i USA, Japan och Kina.

– Det är en viktig signal att tyska företag bevakar vår Science Park och vill vara närvarande här. Vi stärker banden ytterligare till våra närliggande marknader, säger Mia Rolf, VD för Ideon Science Park där labbet är beläget.

TÜV Rheinland kan ses som en konkurrent till bland annat Intertek, Delta och Rise. Företaget har länge arbetat med trådlös kommunikation inklusive Wifi, Bluetooth, Zigbee och Lora. Labbet i Lund tillför kunnande inom framförallt mobiltelefoni.

Det var i april 2013 som Sony Mobile bestämde sig för att sälja de delar av testlabbet som fokuserade på hårdvara. Mjukvarutesterna behöll företaget.

Labbet är är byggt för att kunna testa allt från GSM- och UMTS- till LTE-signalering, det vill säga olika former av rf-tester inklusive den strålning som absorberas i hjärnan (SAR), elektromagnetiska störningar (EMC) och en mängd andra utstrålade och ledningsbundna tester.

Under Sony-tiden användes labbet för intern så kallad pre-compliance testning, det vill säga test i utvecklingsstadiet.

Elektroniktidningen gjorde ett längre reportage om labbet i augusti 2013 (länk).

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)