JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Framtiden är elektrisk – hur snabbt kan vi ta oss dit? Med de orden lockar energikonferensen HUB2017 deltagare till Västerås den 28:e november. Fast mer lockande är ändå årets huvudtalare – Peter Carlsson, vd för Northvolt som ska bygga en storskalig batterifabrik i endera Västerås eller Skellefteå.

Energikonferensen HUB startade 2014; den har snabbt vuxit fram och blivit en av Sveriges viktigaste mötesplatser för energibranschen. I fjol var runt 330 anmälda och i år väntas 350 delta. Till detta kommer att runt 100 olika företag och organisationer väntas vara på plats.

Årets stora dragplåster är helt klart Peter Carlsson, vd för Northvolt, som planerar att bygga en batterifabrik i Sverige som på sikt kan komma att ge cirka 3 000 arbetstillfällen.

– Vi står inför en unik möjlighet att bygga en ny industri som bidrar till att påskynda omställningen till ett fossilfritt samhälle, som samtidigt bidrar till att skapa utveckling, tillväxt och tusentals nya jobb, säger Peter Carlsson, på HUB2017:s hemsida.

I skrivande stund tampas fortfarande Västerås och Skellefteå om den gigantiska batterifabrik som Northvolt planerar (länk). Den ska enligt plan få en kapacitet på 32 GWh per år och väntas kosta totalt cirka 4 miljarder euro.

När konferensen drar igång den 28:e november ska beslutet om etableringsort vara taget. Planen är att fabriken ska börja byggas nästa år.

På talarlistan finns också bland andra Bazmi Husain, globalt teknikansvarig för ABB, Magnus Hall, koncernchef för Vattenfall, Erik Brandsma, generaldirektör på Energimyndigheten, Pernilla Winnhed, vd Energiföretaget, och Thore Sekkenes, vd Bombardier Transportation Sweden.

HUB2017 arrangeras av Energy Competence Center (ECC) i samarbete med bland annat ABB, Bombardier Transportation Sweden, Mälarenegi, Westinghouse Electric Sweden, Mälaldalens högskola, Västerås stad, Länsstyrelsen Västmanland, Jobba i Västerås och Kokpunkten Energy arena.

Här kan du läsa mer om eventet och även anmäla dig (länk).
 

 

 

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)