JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Det svenska bränslecellsföretaget Myfc har tagit in 42,1 miljoner kronor i en riktad emission. Det brittiska investmentbolaget Signal Special Opportunities och Handelsbanken köper aktier. Det nya kapitalet ska främst användas till att förstärka företagets resurser och kompetens inom forskning och utveckling, immaterialrätt och marknadsföring.

– Vi är väldigt glada att välkomna Signal som ny storägare och att få fortsatt stöd från Handelsbanken Fonder när vi nu är på väg in i fasen att ta vår nuvarande huvudprodukt JAQ Hybrid till konsumenterna, säger vd Björn Westerholm, vd på Myfc i ett pressmeddelande.

Signal Special Opportunities köper 952 000 aktier, medan Handelsbanken Fonder – som redan är huvudägare – köper 500 000 aktier. Det ger Signal en ägarandel på 2,7 procent, medan Handelsbanken Fonder utökar sin andel till 5,7 procent.

– Med detta kapitaltillskott kan vi både öka investeringarna i JAQ Hybrid och stärka våra övriga FoU-aktiviteter, exempelvis integrationen av vår Laminabränslecell i mobila enheter och vår satsning mot bilindustrin, fortsätter Björn Westerhol.

JAQ Hybrid är som namnet antyder en hybrid mellan en batteri- och bränslecellsladdare.

 

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)