JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Karlskrona förbereder invigning av Blue IoT Testbed – Sveriges första öppna testmiljö för Internet of Things. Här ska olika typer av uppkopplad teknik testas liksom IoT-tjänster. På onsdag i nästa vecka är det dags.

– Vi vet inte idag inom vilka bolag och branscher som nästa stora genombrott av Internet of Things kommer att inträffa. Därför är det viktigt med en öppen testmiljö där innovation kan ske fritt inom olika områden, säger Magnus Forsbrand, vd på Blue Science Park i ett pressmeddelande.

Som exempel på teknik som kan komma att testas i den nya miljön nämns laddstolpar för elbilar som visar ledighet, uppkopplade fordon som körs smartare och kan utnyttjas effektivare liksom maskinparker där skador kan upptäckas innan de inträffar.

Torbjörn Fängström från IoT Sverige inviger testmiljön den 4 oktober. Under dagen kommer bland annat nya typer av IoT-tjänster baserade på teknik från Telenor att visas upp.

Blue IoT Testbed är en del av projektet Testarena Blekinge som delfinansieras av ERUF, Region Blekinge och Länsstyrelsen i Blekinge.

Förutom att erbjuda en testmiljö kommer Blue IoT Testbed också att erbjuda en kurs som syftar till att ge deltagarna grundläggande kunskaper och verktyg för att själva kunna utveckla tjänster inom IoT. Kursen, IoT Live, startar i november, kostar 1700 kronor inklusive hårdvara och riktar sig mot privatpersoner.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus