JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Lastbils- och busstillverkaren Scania tar hjälp av kinesiska Haylion Technologies för att utveckla självkörande fordon och elektrifiering. Inklusive bussar i stadstrafik.

– Partnerskapet ger oss unika möjligheter att bidra till och dra fördelar av den snabba teknologiutveckling som pågår i Kina inom dessa strategiskt viktiga områden. Vi ser fram emot att kunna kombinera vår kunskap och vårt globala perspektiv med Haylion Technologies expertis och ambitioner, säger Mats Harborn på Scanias kinesiska kontor i ett pressmeddelande.

Haylion Technologies har tillsammans med bolaget Gortune Investment bildat ett team av specialister inom områdena artificiell intelligens, fordonstillverkning, kommunikation och kollektivtrafik. Fokus ligger på utveckling av kompletta lösningar för kollektivtrafik med elektriska, självkörande och uppkopplade bussar.

Sedan i slutet av förra året testar det kinesiska företaget självkörande bussar på allmän väg tillsammans med Shenzhen Bus Group. Testet kallas AlphaBa och består av fyra bussar som tar 19 passagerare vardera. Teststräckan är 1,2 kilometer och det finns tre stopp. Bussarna kör på allmänna vägar med en maximal hastighet på 40 km/h och resan tar maximalt fem minuter.

Företagen säger inget om de ekonomiska detaljerna eller när de första resultaten ska komma.
 

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)