JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
lördag 27 november 2021 VECKA 47

Infineon har köpt danska Merus Audio, som utvecklar energisnåla ljudförstärkare. Därmed kompletterar den tyska halvledartillverkaren sin existerande portfölj av sensor och audioprocessorer med avancerade klass-D-förstärkare.

Under många år har bra ljud kommit från Danmark. Och fortfarande finns det en frodigt växande skara danska högtalartillverkare. I kölvattnet kommer unga teknikföretag som utvecklar för högtalartillverkarna. Köpenhamnsföretaget Merus Audio är ett sådant, grundat 2010.

Köpet ligger i linje med Infineons strategi ”Från produkt till system”, då det danska företaget adderar en viktig pusselbit i halvledartillverkarens HMI-kompetens (Human-Machine Interaction). Där exempelvis mer exakt taligenkänning är en ingrediens.

Merus Audio teknik är baserad på en patenterad så kallad kaskad-omvandling, som påstås ge minskad total harmonisk distorsion och lägre brus än alternativen.

Tekniken är energieffektiv och passar därmed väl för det snabbt växande segmentet av batteridrivna smarta högtalare. Den höga verkningsgraden bäddar bland annat för mindre lösningar och förlängd uppspelningstid i smartahem-lösningar och annat batteridrivet, menar företaget.

Infineons intresse i det danska företaget grundar sig på att marknaden för smarta högtalare väntas växa starkt under de närmaste åren. Enligt en färsk analys från SAR Insight förväntas marknadsvärdet för smarta högtalare att växa 55 procent årligen fram till 2020.

De två företagen avslöjar inte köpesumman.

 

 

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus