JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Broadcom sänker budet på Qualcomm

Igår höjde Qualcomm budet på NXP med 17,5 dollar per aktie till 127,5 dollar per aktie, vilket inte uppskattas av Broadcom. Företaget sockrade nyligen sitt bud på just Qualcomm och anser att det högre budet på NXP är kapitalförstöring. Broadcom sänker därför budet på Qualcomm med 3 dollar per aktie till 79 dollar per aktie.

Trots att Qulacomms styrelse avvisade både det första budet och det höjda budet vägrar Broadcom att ge upp. Företagens styrelser har också träffats för att diskutera affären utan att komma vidare. Qualcomms styrelse anser framförallt att budet är för lågt och att olika myndigheter kan kräva att delar av verksamheten säljs, vilket skulle kunna äventyra affären.

Den 6 mars är det bolagsstämma i Qualcomm, och Broadcom har nominerat sex nya ledamöter till styrelsen som består av elva ledamöter. 

Samtidigt försöker Qualcomm köpa NXP. Budet kom i oktober 2016 och NXP:s styrelse har ställt sig positiv till affären. Vid det här laget har alla inblandade myndigheter utom den kinesiska gett klartecken, men några större ägare har ansett att budet var för lågt.

Qualcomm höjde budet igår med 17,5 dollar per aktie till 127,5 dollar per aktie och ser ut att få accept på det. Affären värderar NXP till 44 miljarder dollar.

Broadcoms bud på Qualcomm ligger efter sänkningen på 117 miljarder dollar. Dock lämnar Broadcom öppet för att inte sänka budet om affären med NXP går i stöpet.
 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)