JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

“Custom Chips for Dummies Guide” är en ny bok från processorutvecklaren Arm som förklarar varför betydligt fler än idag borde byta ut sina kretskortslösningar mot asicar. 

Efter en inledning som syftar till att slå ihjäl fördomar som att det är riskfyllt, dyrt och svårt att utveckla asciar serverar Arm två exempel hämtade från fordonsindustrin respektive sjukvårdssektorn. I det förstnämnda fallet handlar det om ett billarm som blir billigare att tillverka i form av en asic redan efter åtta månader vid en årlig volym på 500 000 enheter per år.

Det andra exemplet är en engångssensor som övervakar hjärtrytm, andning och temperatur hos patienten. Enda möjligheten att få den tillräckligt billig för att bli lönsam var en asic. Volymen som krävdes var en miljon enheter.

I boken förklarar Arm att äldre processer blir billigare att använda för varje år som går i kombination med att risken för att misslyckas är liten och att underleverantörskedjan förenklas. Vidare finns det konsultbolag som erbjuder sig att designa asicen utgående från färdiga byggblock inklusive Armkärnor.

Boken är gratis och kan laddas ned här (länk).
 

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)