JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
onsdag 1 december 2021 VECKA 48

Bränslecellsbolaget myFC vill ta in 75 miljoner kronor för att utveckla produkter till smartmobiler, externa laddare och elfordon. Dessutom föreslås Jörgen Lantto till ny styrelseordförande.

Företaget listar följande saker som pengarna ska användas till:

•  Vidareutveckling av grundtekniken, det vill säga bränslecellen och bränslet med målet att förbättra prestanda och minska tillverkningskostnaden.

• Etablering i Malmöregionen inklusive rekryteringar med inriktning på integration av bränsleceller i smartmobiler. Fler utvecklingsprojekt tillsammans med mobiltelefontillverkare.

• Integration av myFC:s bränslecellsteknik i andra tillverkares powerbanks, utöver företagets egen produkt JAQ Hybrid.

•  Utökad satsning på produktutveckling av räckviddsförlängare för el- och hyrbridfordon med en planerad demonstration under innevarande år.

Dessutom föreslås Jörgen Lantto till ny stryrelseordförande. Han var tidigare vd i Fingerprint Cards. Innan dess arbetade han i många år på Ericsson. Han valdes in i myFC:s styrelse i december 2016.

Nyemissionen på 75 miljoner kronor är garanterad upp till 50 miljoner. Arvodet till garanterna är 10 procent och betalas kontant. Om intresset för emission blir stort kan det utökas till 100 miljoner kronor.

Tilläggas kan att teckningskursen är satt till 3 kronor vilket fick aktien att tappa 30 procent.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus