JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sigma köper Lundinova

Mobilutvecklaren Sigma Connectivity köper konsultbolaget Lundinova med 30 anställda för en icke angiven summa. Köpet tillför kunskap om inbyggda system och IoT.

Lundinova grundades år 2001 och är ett produktutvecklande företag inom elektronik, mjukvara, industridesign och projektledning. Företaget arbetar bland annat med miljöteknik, industri, telekommunikation och medicinteknik.

– Vi kommer att fortsätta driva Lundinova som ett fristående dotterbolag till Sigma Connectivity under namnet Sigma Lundinova, säger Sigma Connctivitys vd Björn Lundqvist i ett pressmeddelande.

Köpet av Lundinova tillför en helt annan kundkategori, mindre svenska företag som behöver hjälp att utveckla inbyggda system och IoT-produkter.

Sigma Connectivity har sina rötter i Sony Mobile och har vuxit från 180 anställda år 2013 till över 500 idag. Företaget ingår i Sigmakoncernen som ägs av Dan Olofsson med familj.

Ett av de mer uppmärksammade projekten var den militärklassade supermobilen Solarin som utvecklats åt Sirin Labs (länk).

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)