JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Svenska H&D Wireless – som utvecklat molnplattformen GEPS för realtidsövervakning av tillverknings- och distributionsflöden – startar ett pilotprojekt med en stor svensk fordonstillverkare. H&D Wireless positioneringstjänst ska installeras i en fabrik i Sverige.

– Detta är en viktig strategisk pilotorder för oss, då fordonstillverkaren väljer att testa vårt nya system i sin löpande produktion och nästa steg är kommersiell drift, säger Pär Bergsten, vd och grundare av H&D Wireless, i ett pressmeddelande.

H&D Wireless är känt för sin wifi-plattform som smidigt kopplar ihop prylar med Internet, hela vägen till en molnserver och mobilappar.

Molnplattformen Griffin Enterprise Positioning System, GEPS, är företagets andra ben, och en satsning med sikte på tillverkningsindustrin.

Nu ska GEPS installeras i fordonstillverkaren fabrik för att med hjälp av AI-teknik visualisera och optimera materialflödet i montering, genom att spåra pallar, vagnar, gaffeltruckar och släpvagnar.

– Vår lösning hjälper kunden att digitalisera en central del av sin tillverkning, därmed går det att minska den manuella hanteringen, minska bundet kapital och samtidigt öka produktionsflödet, kommenterar Pär Bergsten.

Pilotprojektet beräknas pågå detta år för att övergå till kontinuerlig drift under 2019. Det initiala ordervärdet är cirka 200 000 kronor.

 

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)