JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tesla avskedar och stämmer anställd

Enligt Teslas vd Elon Musk har en nyligen avskedad person stulit affärshemligheter och spridit lögner om företaget. Mannen själv beskriver sig som en visselblåsare.

Tesla stämde mannen igår och vill ha en miljon dollar i skadestånd. Han avskedades i tisdags efter att ha arbetat på Teslas fabrik Gigafactory i Nevada sedan i oktober.

Enligt Teslas advokater har mannen hackat företagets datorsystem och stulit foto och video av hemliga tillverkningsinstallationer.  Dessutom ska han ha matat journalister med felaktig information.  Enligt advokaterna har skälet varit att mannen avsiktligt velat skada företaget.

För tidningen Washington Post har mannen hävdat att det var han som låg bakom en nyhet i Business Insider den 4 juni om att Teslafabriken slösade med råmaterial.  

För Washington Post hävdar mannen dock att allt han gjort har varit i egenskap av visselblåsare, och han söker nu rättsskydd i egenskap av en sådan. Han säger att när han började på Tesla var Elon Musk en person han såg upp till, men att han sedermera blivit desillusionerad efter att sett företagets resursslöserier och hört Elon Musk ljuga för investerare om produktionsvolymer.

Enligt mannen har hundratals bilar av märket Model 3 skeppats med punkterade batterier. Tesla säger sig inte ha skepppat några sådana alls.

Mannen nekar  inför Washington post till anklagelsen att ha hackat Teslas datorer.

Elon Musk har på sistone mejlat sin personal om att det finns många krafter som vill sabotera för Tesla.

KÄLLA Washington Post

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)