JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

I augusti 2013 köpte riskkapitalbolaget Alder majoriteten i kraftspecialisten Powerbox i Gnesta av grundaren Kalle Fredmark. Nu tar den mångåriga samarbetspartnern Cosel över stafettpinnen.

Powerbox grundades 1974 och utvecklar kraftomvandlare, både standardmodeller och skräddarsydda varianter. Fokus ligger på järnväg, flyg, sjöfart samt medicinska och industriella tillämpningar. Som ett komplement sysslar Powerbox också med distribution av andra tillverkares produkter, däribland japanska Cosel. Ett samarbete som pågått i 30 år.

Cosel är betydligt större med en omsättning på 230 miljoner dollar. Powerbox omsätter drygt 400 miljoner kronor och har dotterbolag i 15 länder.

– Genom att införliva Powerboxgruppen i Cosel så ökar vi våra utvecklings- och tillverkningsresurser vilket möjliggör en expansion av vårt erbjudande till både befintliga och nya kunder, säger Cosels vd Masato Tanikawa i ett pressmeddelande.

Företaget grundades 1969 och har 670 medarbetare på kontor i Japan, Asien, Europa och Nordamerika. I produktportföljen finns AC/DC- och DC/DC-omvandlare liksom tillhörande EMC-filter för industri, tillverkning, medicinteknik, telekom, lysdiodsbelysning, ljud och förnybar energi.

Alder ägde 63 procent av Powerbox. Övriga ägare var Industrifonden plus personal i ledande befattnngar. Ingen köpeskilling uppges.

 

På bilden: Martin Sjöstrand, vd Powerbox och Masato Tanikawa vd och ordförande Cosel

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus