JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Teknologer hackar för smartare vindel

Studenter på KTH och Chalmers, liksom ytterligare fyra skandinaviska universitet, ska under 24 timmar mejsla ut koncept, lösningar och tjänster som kan leda till smartare vindkraft. Till sin hjälp har de en IoT-enhet i ett vindkraftsverk som levererar realtidsdata till molnet.

Fredagen den 21 september går startskottet. Då drar ingenjörs- och IT-studenter från sex universiteten i Sverige, Norge och Danmark igång i ett hackathon som syftar till att lyfta idéer kring smartare vindkraft.

Universiteten som deltar är Aalborg, Chalmers, KTH, NTNU, DTU och UiO. I ett lag ingår sex personer och ett universitet får som mest ha med tre lag. Alla platser är i skrivande stund inte tillsatta.

Till sin hjälp har studenterna även en molnbaserad utvecklingsplattfrom från SAP, som också ordnar eventet tillsammans med ett antal stora aktörer inom vindkraft, exempelvis Siemens, Vattenfall och Vestas.

Det lag som kommer med den bästa lösningen vinner 10 000 kronor i sin lokala valuta.

Till detta kommer ytterligare tre priser. Ett för orginalitet och kreativitet, ett för bäst potentiell affärsverksamhet kort- och långsiktigt samt ett för teknisk kvalitet. De tre sistnämnda priserna är på 1 000 kronor vardera i lokal valuta.

Här kan du läsa mer om tävlingen och eventuellt anmäla ett lag (länk).

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)