JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Trådlösa persienner på gång från Ikea

En anmälan om en trådlös fjärrstyrningsdosa avslöjar att Ikea ska komplettera sin produktfamilj Trådfri med smarta persienner.

Innan du sätter en radioprodukt på marknaden måste den godkännas. Flitiga teknikskribenter som vet var de ska gräva avslöjar på grund av detta då och då produktnyheter innan företagen själva valt att presentera dem.

Detta öde har nu drabbat kommande trådlösa persienner från Ikea.

Den offentliga delen av ansökan handlar om en omkopplare inom Trådfri-familjen. Detaljerna som avslöjar att det måste handla om persienner är en etikett som säger ”Open/Close Remote” och en rubrik som säger ”Open/Close Remote (blinds)”. Och så är omkopplaren designad med symboler för sol och persienn.

Huruvida det handlar om en ny persienn eller en tilläggsats för att automatisera befinliga persienner – det går inte att säga.

Här (länk) kan du gräva dig ner i tester, mätningar och skisser  som Ikea redovisar till USA:s radiomyndighet FCC, kring omkopplaren, som betecknas FHO-E1766 i FCC:s register. Den har till exempel en uteffekt på 2,6 mW och arbetar i 2.405–2.480 GHz

FCC har även fått detaljerade kretsscheman och funktionsbeskrivningar men de kommer du aldrig att få se. Däremot kommer du den 3 mars 2019 att kunna begära ut fotografier av produkten – av vilket vi kan dra den rimliga slutsatsen att en lansering av persiennerna kommer innan dess.

I Trådfri-sortimentet finns idag belysning, gateway, drivare, eluttag, rörelsesensor, fjärrkontroll och dimmer. Dessutom finns förvaring med inbyggd trådlöst styrd belysning.

 


FOTNOT: Artikeltexten är uppdaterad. En tidigare version av texten lämnade utrymme för att att det handlade om någon annan typ av Trådfri-produkt. Men sedan upptäckte vi att det faktiskt uttryckligen stod ”(blinds)” i ett av dokumenten.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)