JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Eskilstuna Elektronikpartner bygger ut

I vår sätter kontraktstillverkaren EEPAB spaden i marken för en utbyggnad av lokalen i Eskilstuna. Ökad efterfrågan har gjort den nuvarande fabriken för liten.

– Vi måste ju bygga kapacitet för nya affärer, skriver företagets vd och ägare Mikael Joki i ett email till Elektroniktidningen.

De nuvarande lokalerna är på 1300 kvadratmeter, tillbyggnaden blir på 1000 kvadratmeter.

Företaget har de senaste två åren ökat omsättningen från 61 miljoner kronor till 94 miljoner kronor för det brutna räkenskapsår som avslutas sista juni 2018.

– Volymökningen kommer jämt fördelat från befintliga och nya kunder.

EEPAB är lite unikt bland kontraktstillverkarna i så måtto att företaget har en egen utvecklingsavdelning som inte bara sysslar med produktionsanpassning utan tar fram kompletta produkter utgående från en idé. Att konceptet fungerar bevisa av att företaget anställt ytterligare fyra ingenjörer på kort tid.

– Det har blivit trångt. Vi klarar årets (18–19) budgeterade volymökning men därefter blir det svårt att växa ytterligare utan denna tillbyggnation, skriver Mikael Joki.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)