JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Mobiloperatörerna oroar sig för att 5G-utrullningen i Europa kan drabbas av flera års förseningar om Huawei bannlyses. GSMA:s ordförande vill sätta frågan på dagordningen för nästa styrelsemöte. Det rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Mot bakgrund av att EU överväger att bannlysa Huawei från att leverera 5G-teknik till EU-länderna, har GSMA-chefen Mats Granryd skrivit ett brev till medlemsorganisationerna. Han föreslår att frågan ska debatteras på nästa styrelsemöte som hålls i februari i samband med Mobile World Congress i Barcelona.

Uppgiften kommer från nyhetsbyrån Reuters. GSMA varken förnekar eller bekräftar att Huawei ska diskuteras. ”Agendan är inte satt”, är GSMA:s kommentar.

USA och Australien har redan begränsat möjligheterna för Huawei att medverka som 5G-leverantör med hänvisning till säkerhetsskäl. Huawei har upprepade gånger förnekat att det spionerar för Kinas räkning.

Många operatörer är beroende av Huawei för att bygga ut sina 5G-nät. Nyhetsbyrån Reuters skriver att en bannlysning av Huawei skulle innebära ett bakslag för Europas försök att hålla sig konkurrenskraftigt inom områden som uppkopplade fabriker, självkörande fordon och medicinteknik.


FOTNOT
Kommentaren från GSMA är tillagd den 5 februari klockan 8:50.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

 

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)