JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
torsdag 9 december 2021 VECKA 49

Distributören Kamic köper Robottek Automation i Vetlanda med 10 anställda. Köpet kompletterar koncernens verksamhet inom produktionsområdet med industrirobotar och automationslösningar.

Robotteknik Automation startade 1998 och levererar allt från enskilda robotar och standardceller till kompletta produktionslinjer, allt enligt kundens önskemål. Företaget utför även uppdrag inom mekanisk konstruktion, kundanpassade utbildningar och programmering liksom service och underhåll på robotar från Hyundai, Denso och Motoman.

Företaget har också agenturen för Eyefeeder som är en flexibel lösning för hantering av detaljer till fleroperationsmaskiner. Den tidigare ägaren och vd:n Jussi Lehikoinen kommer fortsätta att leda bolaget.

Robotteknik Automation blir en del av Kamics affärsområde Production Technology. Där finns också Scanditron som firar 50 år i år och som säljer maskiner, utrustning och förbrukningsmaterial för elektroniktillverkning. Det tredje bolaget i Production Technology är Stac som säljer maskiner och tillhörande produkter för kablagetillverkning.

Ingen köpeskilling uppges.

MER LÄSNING: