JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

I förra veckan ansökte en av tre kvarvarande svenska mönsterkortstillverkare – Teltex i Huddinge – om konkurs. Så sent som i november förra åter köptes mönsterkortstillverkaren av familjebolaget Vincero Invest, ett köp som dock gick tillbaka till den ursprungliga ägaren innan garantitiden gick ut.

När andra mönsterkortstillverkare försvunnit en efter en har tre hållit sig kvar – förutom Teltex, även Cogra och MMAB. Alla tre klarade sig när smällen kom i början av 2000-talet, då de varken var för stora eller för små när volymerna minskade radikalt.

Men nu har alltså Teltex tvingats till konkurs.

Under hösten förra året köpte investmentbolaget Vincero Invest mönsterkortstillverkaren. Tanken var att utöka egentillverkningen samt att expandera Teltex tradingverksamhet till ett starkt självständigt affärsområde. Kort efter förvärvet gick det dock tillbaka.

Enligt Allabolag (länk) inleddes en företagsrekonstruktion den 25 mars i år. Exakt på dagen två veckor senare, den 8:e april, ansökte Teltex om konkurs då företaget inte kan betala sina skulder allteftersom de förfaller till betalning.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

 

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)