JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Antalet sålda enheter för trådlös laddning ökade med 37 procent i fjol. Analyshuset IHS Markit spår att det år 2023 kommer att säljas 2,1 miljarder enheter.

Trots att trådlös laddning inte är lika effektivt som trådbunden blir det allt populärare. Tillväxttakten var 37 procent i fjol vilket innebär att det såldes cirka 600 miljoner enheter, det vill säga både sändare och mottagare.

En stor del av tillväxten kommer från mobiltelefoner, närmare 71 procent av alla mottagare som såldes i fjol hamnade i en telefon. I siffror innebär det 300 miljoner. Idag är det framförallt dyrare modeller som kommer med trådlös laddning men IHS spår att tekniken sprider sig till enklare modeller.

Mobiltillverkare som Huawei och Samsung använder inte bara tekniken för laddning, de har också skapat funktioner för att exempelvis låta mobilen ladda andra saker man bär med sig.

Visserligen är mobiler dragloket men allt fler smarta prylar som klockor, hörlurar och wearables har gått över till trådlös laddning. Det blir också allt vanligare för produkter till smarta hem, inom medicinteknikområdet, elverktyg, drönare, IoT-noder och en rad andra apparater som tidigare laddades med kabel.

 

 

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

 

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)