JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. AMS ett steg närmare köp av Osram

Den österrikiska sensortillverkaren AMS har nu fått klartecken att gå vidare med sitt bud på det tyska belysningsföretaget Osram.

Det är snart tre veckor sedan AMS gick ut med ett pressmeddelande om att företaget var berett att betala 3,7 miljarder euro för Osram. Ett bud som inräknat skulder värderade företaget till 4,3 miljarder euro.

Dock fanns ett avtal mellan de två företagen som gav AMS tillgång till Osrams böcker men som samtidigt förhindrade företaget att lägga ett formellt bud.

Nu har Osram hävt avtalet och AMS kan lägga ett bud.

Sedan tidigare finns ett bud från investerarna Carlyle och Bain på 35 euro per aktie vilket är ungefär tio procent mindre än vad AMS vill betala. Carlyle och Bains har inte kommenterat AMS bud.

Osram knoppades av från Siemens år 2013 men har brottats med svag lönsamhet under senare år till följd av den stora exponeringen mot bilindustrin. Över hälften av omsättningen kommer därifrån.

Just fordonsområdet lockar AMS som vill minska sitt beroende av Apple. Företagets sensorer för ansiktsingenkänning finns i Apples mobiler.

Ett sammanslaget AMS och Osram skulle få en omsättning på cirka fem miljarder euro.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)