JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
onsdag 15 juli 2020 VECKA 29

SK Innovation tänker stämma LG Chem för patentintrång. Båda är koreanska kemiföretag. Det här är det senaste inslaget i ett konflikt kring intellektuella rättigheter som tycks ha sitt ursprung i att SK rekryterat från LG.

LG Chem stämde i april SK Innovation för industrispionage. Stämningen lämnades in lokalt i Delaware och nationellt till ITC (International Trade Commission).

LG hävdar att SK medvetet skaffat sig tillgång till affärshemligheter kring batteriteknik för elfordon genom att under två år ha rekryterat 76 personer från LG. I fjol fick SK en batteribeställning från Volkswagen och LG pekar på att en del av den personal som SK rekryterat från LG jobbade med batterier för just Volkswagen.

Rent förtal, hävdade SK Innovation. Enligt SK har LG inte gett några bevis för anklagelsen till ITC.

SK stämde LG tillbaka i Seoul i juni för att få cirka åtta miljoner kronor – till att börja med – i skadestånd för affärer som SK hävdar sig ha förlorat på att LG Chem skapat en osäkerhet bland potentiella kunder kring det lagliga i att anlita SK.

Nu förbereder SK Innovation dessutom att följa upp med ytterligare en stämning, för patentintrång. Detta enligt Korea IT Times som hänvisar till en källa i SK Innovation.

Stämningen ska gälla patent inom batteriprocesser och kommer att överlämnas inom de närmaste dagarna.

De två utkämpade en strid redan 2011. LG anklagade SK för patenintrång i separatorteknik för litiumjonbatterier. LG förlorade den gången, och SK hävdar att det är samma visa den här gången – att anklagelserna är grundlösa och att LG bara försöker ”sätta krokben” för SK.

SK investerar just nu tungt i att bygga nya batterifabriker och enligt branschkommentatorer är detta vad som triggar LG Chem, skriver Korea Herald.

En kommentator säger till Korea Herald att han tycker de två ska samarbeta istället för att slåss.  Fordonsindustrin kommer under de kommande åren att ha ett stort behov av batterier. 

– Batterimarknaden är ganska liten. Spelarna kommer att behöva samarbeten för att kunna uppnå en önskvärd balans mellan tillgång och efterfrågan. 

MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)