JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. IoT-konsult anlitar AI-expert

Att varna för fuktskador blir en av de första tillämpningarna när IoT-konsulten Iioote adderar artificiell intelligens från Viking Analytics till sin IoT-plattform Web IoT.

Viking Analytics har liksom Iioote sin bas i Göteborg. Företagets produkt AI-mjukvaran Multi Viz ska nu kunna hjälpa Iiootes IoT-plattform Web IoT att detektera och förutspå fel, baserat på sensordata från kanske tusentals sensorer. Poängen är att förhindra stopptid och prestandaförsämring.

De två hittade varandra när Iioote brottades med problemet fuktskador tillsammans med ett försäkringbolag och en kund inom området vatten och avlopp.

Elektroniktidningen publicerade ett reportage om Iioote i våras –  en IoT-konsult med bland annat kommuner och lokala företag som kunder.

På Iioote finns inte bara kompetens inom IT och Telekom utan dessutom branschspecifik kompetens från bygg-, maskin- och fordonsindustrin. Men inte ens det är tillräckligt inom det breda området IoT, utan dessutom har företaget partnerskap med diverse experter – på motsvarande sätt som Viking Analytics nu kopplats in.

Viking Analytics har erfarenhet av optimering, automation och prediktivt underhåll inom process- och tillverkningsindustri och är verksamt inom smarta fabriker och smarta städer i Sverige och Europa. Kunderna är stora och små företag, främst inom tillverkningsindustrin, där det ofta redan finns ett stort antal datasamlande sensorer installerade sedan åratal.

Viking Analytics hoppas att partnerskapet med Iioote ska växa dess marknad inom smarta städer.

Iioote har en förkärlek för att koppla upp IoT via LPWAN.

Stefan Lagerkvist

– Vi har länge letat efter rätt partner som har erfarenhet av och erbjuder expertis inom IoT och LPWAN, säger Stefan Lagerkvist, vd för Viking Analytics.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus