JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Den österrikiska sensorspecialisten AMS lyckades inte övertyga Osrams aktieägare om att företagets bud var det bästa tänkbara. När tidsfristen nu löpt ut har bara 51,6 procent accepterat det, AMS hade satt 62,5 procent som gräns.

Trots att AMS höjde budet från 42,5 euro per aktie till 45 euro per aktie för en vecka sedan räckte det inte för att övertyga marknaden. De två riskkapitalbolagen Bain och Advent har indikerat att de anser att Osram är värt mer än 42,5 euro men har ännu inte preciserat siffran.

Aktieägarna avvaktar rimligen för att se om ett bud materialiserar sig, och var det hamnar.

AMS är största ägare i Osram med sina 19,99 procent av aktierna. Företaget har trots nederlaget inte gett upp kampen utan säger sig fortfarande vara intresserat av att köpa Osram.

– Vår vision med Osram är att skapa en global ledare inom sensorlösningar och fotonik baserat på europeisk teknik som garanterar att Europa förblir i framkant inom optoområdet, säger AMS vd Alexander Everke I ett pressmeddelande.

Osram knoppades av från Siemens år 2013 men har brottats med svag lönsamhet under senare år till följd av den stora exponeringen mot bilindustrin. Över hälften av omsättningen kommer därifrån.

Just fordonsområdet lockar AMS som vill minska sitt beroende av Apple. Företagets sensorer för ansiktsigenkänning finns i Apples mobiler.

Ett sammanslaget AMS och Osram skulle få en omsättning på cirka fem miljarder euro.

 

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)