JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. IPC gör det enklare att komma igång med CFX

Connected Factory Exchange, CFX, ska få alla maskiner att prata samma språk. Standarden har tagits fram av branschorganisationen IPC som nu lanserar ett stödprogram för att få ut den i elektronikindustrin.

Uppkopplade fabriker, Industri 4.0 och IIoT lovar alla att göra elektronikindustrin smart. Hittills har det saknats en standard för data till och från maskiner och processer i fabrikerna. CFX ska råda bot på det.

Med CFX, eller IPC-2591 som är den officiella beteckningen, slipper man spendera tid och resurser på att skapa översättningsprogram när data ska nyttjas av överordnade system för optimering och styrning av tillverkningsprocessen.

För att underlätta spridningen av CFX lanserar nu IPC utbildningar, hjälp med validering plus teknisk support med start efter årsskiftet.

Utbildningen sker genom videos och webinarer. De senare genomförs på uppdrag av kunderna.

För att man ska vara säker på att en ny maskin uppfyller specifikationen har IPC skapat en portal där det går att validera att datapaketen i CFX uppfyller standarden. Maskiner kommer dessutom att valideras av utomstående part.

Det finns också ett molnbaserat verktyg där maskintillverkare på egen hand kan validera att produkterna följer standarden.

IPC kan också bistå med teknisk support för den som ska implementera CFX.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)