JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Under jättemässan CES i januari nästa år kommer bilsäkerhetsföretaget Veoneer för första gången att visa en ny produkt ute på Las Vegas gator. Föraren kommer kunna trycka på en knapp, släppa händerna från ratten och sedan låta bilen hantera delar av det dagliga pendlingsresandet på egen hand.

Demobilarna är utrustade med sensorer, datorer och mjukvara som finns tillgängliga idag, eller i en snar framtid. De kommer att visa hela den systemmjukvara från Zenuity, som lanseras kommersiellt under 2020.

Veoneer ska också visa på den ökande betydelsen av data för att morgondagens trafik ska vara säker och bekväm.

Företagets nya produkt har mjukvara från Zenuity som är specialiserat på självkörande bilar och ADAS och som ägs av Veoneer och Volvo Cars gemensamt.

– Köbildning och trafikstockning är i många fall något ofrånkomligt. Den här tekniken kommer göra skillnad – både förare och passagerare kommer vara mer avslappnade och mer redo att ta itu med dagen när de kommer fram, säger Zenuitys vd Dennis Nobelius i ett pressmeddelande.

Andra saker som Veoneer lyfter fram och demonstrerar är nästa generation kamera och radar, 5G med Ericsson Connected Vehicle Cloud, förar- och kabinkameror samt nästa generation värmekameror.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)