JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
söndag 28 november 2021 VECKA 47

  Igår kväll blev det klart – världen största mobilmässa med 100 000 besökare ställs in efter en rad stora avhopp av utställare. Respekt för coronaviruset är orsaken.

Listan på utställare som hoppat av blev till slut för lång: Ericsson, Nokia, LG, Intel, Sony, Nvidia, Docomo, Tele2, Tre, Amazon, Facebook, Sony, Vodafone, Deutsche Telekom, Mediatek, med flera.

Mässans första plan var att vidta desperata åtgärder mot virusspridning, som att ta temperaturen på besökarna och att förbjuda utställningspersonal från vissa delar av världen. Och att uppmana besökarna att inte ta varandra i hand.

Arrangören kommenterar på sin webbsida:

Med hänsyn tagen till en säker och hälsosam miljö i Barcelona och värdlandet, har GSMA idag beslutat att ställa in MWC Barcelona 2020, eftersom den globala oron kring utbrottet av Coronaviruset, svårigheter med resande och andra omständigheter, har gjort det omöjligt för GSMA att hålla evenemanget.  

Under gårdagen rapporterades 242 nya dödsfall och 15 000 nya insjuknanden i provinsen Hubei. Det är dramatiskt fler än vad som rapporterats tidigare dagar, då antalet nya smittade rapporterats ligga runt 2 000.

Orsaken är att myndigheterna börjat använda nya diagnosmetoder.

Summan dödsfall är därmed uppe i 1300 och antalet insjuknade är över 50 000.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus