JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Unga embeddedföretag på SEE

Embedded Start-Up blir ett nytt inslag på branschmässan SEE den 5-7 maj i Kista. Alla företag som nominerats till Embeddedpriset de tre senaste åren får chansen att visa upp sig.

– Vi har två företag som är klara men hoppas på mellan 10 och 15. De får visa upp sig och pitcha sina idéer, säger Björn Lindforss som är projektledare för SEE.

Hittills har Brinja och Vectorize Move nappat på idéen. Du kan läsa om Brinja i det kommande numret av Elektroniktidningen. Företaget har utvecklat ett system som underlättar utrymningen av byggarbetsplatser.

Walkbeat från Vectorize Move kombinerar rörelsesensorer med mobilapp för att övervaka hur en människa eller ett djur rör sig. Det kan till exempel handla om en patient med Parkinsons sjukdom eller om en häst med hälta.

Innehållet på SEE växer fram sakta men säkert, bland annat är det klart att näringsminister Ibrahim Baylan inviger mässan.

Det blir också en speciell samlingsmonter för rfid-lösningar. Däremot ser satsningen på drönare ut att bli betydligt mindre än tänkt eftersom sjukdom gjort att mässans samarbetspartner inte kan leva upp till sitt åtagande.

I skrivande stund är det runt 70 utställare klara.

– Det tuffar på! Det kommer in nya varje vecka, säger Björn Lindforss.

Det går redan nu att registrera sig som besökare (länk).

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)