JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Comsol serverar batteriexpertis

Är du intresserad av den senaste utvecklingen inom batterisimuleringar? I så fall kan svenska Comsols kommande heldag om batterimodellering vara matnyttig vägledning.

– Vi hoppas kunna ge besökarna nya insikter om hur simuleringar kan användas, vilket behov som finns i industrin och det senaste inom forskningen, säger Per Backlund, försäljnings- och marknadschef på Comsol, i ett pressmeddelande.

Comsol är känt för sin simuleringsmjukvara Multiphysics. Nu bjuder företaget in till ett gratis seminarium i Stockholm tisdagen den 3 mars.

Då kommer batteriexperter från Volvo Cars, Scania, Intertek Semko, KTH och Uppsala Universitet att berätta om hur de använder modellering och simulering för sin utveckling och forskning kring batterier.

– Seminariet är ett utmärkt tillfälle för att skapa nya idéer och kontakter för framtida projekt, adderar Per Backlund.

Under dagen lovar Comsol även seminariedeltagarna förståelse för hur den egna simuleringsmjukvaran kan användas. Det handlar om hur den kan användas för att simulera elektrokemin i battericeller samt hur de kopplas till modeller av hela batteripack där mekaniska spänningar och kylning av systemen påverkar effektivitet och livslängd.

Intresserad? Här kan du i så fall registrera dig (länk).

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)