JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Besökarras på Embedded World

13 800 besökare att jämföra med 30 900 i fjol – det blev utfallet på årets upplaga av Embedded World, som avslutades igår i Nürnberg. Svenska utställaren IAR hittade ändå en silverkant.

Coronaviruset drabbade Embedded World hårt. Mässan har inte haft så få besökare sedan år 2007.

Arrangören stängde en av hallarna efter att cirka 200 utställare med kort varsel backat ur. På mässgolvet fanns övergivna montrar och  tomma hål efter montrar som aldrig placerats ut. Hallarna hade varit ännu mer öde om inte ytorna fyllts med öar av sittplatser. 

Gissningarna om hur många besökare som utställarna upplevde att de tappat i år låg mellan en tredjedel och tre fjärdedelar, när Elektroniktidningen frågade runt under mässdagarna.

Arrangören meddelar nu statistiken: tappet blev 55 procent jämfört med i fjol. Och rimligen ett ännu större tapp jämfört med vad besökarantalet borde ha blivit om mässan fortsatt att växa, som den gjort varje år sedan den startade år 2002.

– Vi tackar de 900 utställare och tusentals besökare som kom. Och vi saknade förstås er som inte kom! skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Arrangören hittar ändå tröst – det fanns mer tid att prata.

– Å ena sidan fick vi bud från utställare som var missnöjda. Å andra sidan har vi fått positiva responser för företag som fick möjlighet att hålla många intressanta samtal under de tre dagarna

Svenska IAR – som representerar mässans egentliga rötter med sina utvecklingsverktyg för inbyggda system – bekräftar den bilden, efter att ha haft farhågor inför mässan efter alla avopp.

Matilda Skarin

– Det är helt klart var en skillnad från tidigare år med färre besökare – men vi är positivt överraskade kring kvalitén på leads och energi på mässan, säger Matilda Skarin, IAR:s säljchef för Tyskland och norra Europa.
 
– Överlag är vi väldigt nöjda och positivt överraskade. Nedräkningen inför nästa års Embedded World har redan börjat!

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)