JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Stormöte om elstandarder i höst

Mellan den 5:e och 9:e oktober kommer världens främsta experter inom elektroteknisk standardisering till Stockholm. Det är SEK Svensk Elstandard som är värd för mötet – IEC General Meeting 2020.

Mer än 2 000 experter inom elektroteknisk standardisering väntas sluta upp till höstens årsmöte i Stockholm – ICE:s 84:e årsmöte.

Under fem dagar kommer cirka 50 tekniska kommittéer att samlas där, och många av världens ledande företag inom sitt gebit kommer att vara på plats.

Enligt planen ska över 350 möten hinnas med. Flera av dem kommer att handla om energiomställningen, batterier, säkerhet och miljöfrågor.

– Vi kommer också att prata om självkörande fordon och de moraliska och etiska frågeställningar som uppstår i användningen av dem, säger Thomas Korssell, vd SEK Svensk Elstandard i ett pressmeddelande.

En av de viktigaste anledningarna för mötet är nätverkande och kunskapsutbyte.

– Det känns väldigt kul att det är vi som anordnar det här jättemötet, som också ger en ypperlig möjlighet till deltagande av våra svenska aktörer och företag, säger Thomas Korssell och adderar:

–  Vi vill bidra till internationella samarbeten och kunskapsutbyten för att främja svensk handel och export.

Organisationen SEK Svensk Elstandard ansvarar för all standardisering inom det elektrotekniska området i Sverige och är medlem i den internationella standardiseringsorganisationen IEC.

Här kan du läsa mer om IEC General Meeting 2020 (länk).

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)