JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Amtele sålt till Amplex

Amplex köper Amtele-gruppen, som består av Amtele Communication och Amtele Engineering med dotterbolaget Kimo Instrument Sverige. Affären berör runt 20 personer.

Amtele-gruppen har bedrivit agenturverksamhet i över 50 år och är partner till företag och institutioner i Norden och Baltikum. I gruppen ingår Amtele Communications, som är inriktat på komponenter och system inom rf och mikrovåg, samt Amtele Engineering och Kimo Instrument, som är specialister på sensorer och instrument för mätning och kalibrering.

– Det känns mycket bra att vi nu blir en del i ett större sammanhang där vi samtidigt kan behålla en stor del av vår entreprenöriella frihet, säger Stefan Bengtsson, vd på Amtele i ett pressmeddelande.

Amtele-gruppen omsätter drygt 100 miljoner kronor. Huvudkontoret ligger i Kungens Kurva, strax söder om Stockholm, medan kontor även finns i Billdal, i Göteborg, och finska Vanda.

Indumetric är säljare, där ingår fem delägare som alla har ledande positioner i Amtele-bolagen. De kommer alla att fortsätta arbeta i sina respektive positioner i bolagen.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)