JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Haldex drar ner kraftigt i Landskrona

Från måndag permitterar fordonsunderleverantören Haldex flertalet anställda i Landskrona – totalt cirka 250 personer. Syftet är att anpassa verksamheten till dippen i efterfrågan som följt av Coronapandemin.

Permitteringen berör cirka 250 personer ur samtliga personalgrupper. Den träder i kraft på måndagen den 30 mars 2020 och gäller fram till och med 30 april 2020.

– Detta är en temporär och exceptionell åtgärd som vi vidtar för att anpassa kostnadsmassan till den tillfälliga nedgången i efterfrågan. Vi vill i denna situation undvika uppsägningar så långt som möjligt, säger Helene Svahn, vd och koncernchef i ett pressmeddelande.

Anledningen till den drastiska åtgärden är den kraftigt minskat efterfrågan från i första hand fordonstillvekare, där många tillfälligt stängt eller kraftigt minskat sin produktion.

Alla anställda är garanterade 92,5 procent av sin lön, där staten står för en väsentlig del av lönekostnaderna.

– Korttidspermitteringen tillåter oss att behålla vår kompetens och ger våra medarbetare nästintill full lön samtidigt som vi säkerställer att vi snabbt kan utöka arbetstiden igen när situationen ändras.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)