JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Utbildningsföretaget Agstu kompletterar nu sina ettåriga yrkesutbildning i FPGA:er och inbyggda system med en kortare kurs i VHDL. Alla kurser är godkända av Yrkeshögskolan och ger både högskolepoäng och rätt att söka studiemedel.

– Myndigheten har på försök öppnat upp för ”Korta kurser” och vi gjorde en ansökan som blev beviljad, skriver Mia Lindh på Agstu till Elektroniktidningen.

Målgruppen för den nya VHDL-kursen är alla som har jobbat minst två år inom elektronikbranschen eller närliggande branscher. Det krävs grundläggande kunskap om digitalteknik.

Kursen är fristående och innehåller även avsnitt om konstruktionsmetodik och teknisk dokumentation. Studietiden är 15 veckor heltid eller 30 veckor halvtid och ger 75 YH-poäng.

Lärare är Stefan Sjöholm som även skrivit den bok som används i kursen tillsammans med Lennart Lindh som driver Agstus befintliga kurser i Tillämpad Elektronik för Inbyggda System och FPGA Systemutvecklare.

Det finns inget speciellt startdatum. Faktum är att det går bra att börja när som helst. Dock är antalet platser maximerade till tio i år och 20 nästa år.

Mer information och anmälan finns här (länk).

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)