JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Svenska Jondetech har utvecklat en tunn och billig ir-sensor i plast som kan användas för att mäta värmeflöden. Nu har företaget beviljats patent i Kina för mätning av kroppstemperatur.

– Det här patentet kommer väldigt lägligt då vi nyligen har inlett ett samarbete med OFILM om att mäta kroppstemperatur med mobiltelefonen. Detta stärker ytterligare vår konkurrenskraft inom området, säger Per Lindeberg, vd Jondetech i ett pressmeddelande.

Företaget har länge hävdat att dess ir-sensor är världens tunnaste tillverkad i formbar plast. Den är tillverkad i plast på liknade sätt som flexibla mönsterkort och kan användas utan kapsling. Det gör den formbar samtidigt som den är billig att tillverka i stora volymer.

Sensorn har en vertikal uppbyggnad som gör att den kan användas för att mäta temperatur och värmeflöden. Anledningen är att den varma och kalla ytan i sensorn är separerade från varandra då de ligger på fram- respektive baksidan av sensorn.

Med hjälp av en speciell kalibreringsmetod kan sensorn användas för att mäta kroppstemperatur. Den beräknar temperaturen i kroppen genom att mäta värmeflödet från huden samt hudtemperaturen.

Nu har det svenska företaget beviljats ett patent av Kinas motsvarighet till Patent- och Registreringsverket, CNIPA, för mätning av just kroppstemperatur med hjälp av den egna kalibreringsmetoden.

Patentansökan skickades in i maj 2017 och motsvarande patent erhölls i Sverige i maj 2019.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus