JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Från Silex till Jondetech

Det lilla svenska sensorföretaget Jondetech – som utvecklat en liten och billig ir-sensor – har rekryterat Mats Ljung som produktionschef. Han kommer närmast från mems-foundryt Silex i Järfälla, där han arbetat i över 12 år.

Företaget behöver enligt egen utsago stärka produktionen för att klara att möta efterfrågan på sina sensorelement i plast som bygger på nanoteknik. Framförallt pekar företaget på sommarens utvecklingsavtal med kinesiska OFILM som syftar till att ta fram en modul för att detektera närvaro i bärbara datorer.

– Att få in Mats kompetens i företaget kommer att underlätta och öka takten i vår pågående tech-transfer samtidigt som vi får in en person som kan standardisera och kvalitetssäkra varje steg i produktionen, säger Per Lindeberg, vd Jondetech i ett pressmeddelande.

Mats Ljung har arbetat på Silex i många år. De senaste dryga fem åren som områdeschef för en del av memstillverkarens produktion. Hans erfarenhet av volymtillverkning av olika komponenter är attraktiv för Jondetech

– Vi är otroligt nöjda och glada att Mats är ombord i detta skede av utvecklingen, där hans kunskap och förståelse för produktionsprocesser kommer att kunna spela en avgörande roll, konstaterar Per Lindeberg.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)