JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Från Silex till Jondetech

Det lilla svenska sensorföretaget Jondetech – som utvecklat en liten och billig ir-sensor – har rekryterat Mats Ljung som produktionschef. Han kommer närmast från mems-foundryt Silex i Järfälla, där han arbetat i över 12 år.

Företaget behöver enligt egen utsago stärka produktionen för att klara att möta efterfrågan på sina sensorelement i plast som bygger på nanoteknik. Framförallt pekar företaget på sommarens utvecklingsavtal med kinesiska OFILM som syftar till att ta fram en modul för att detektera närvaro i bärbara datorer.

– Att få in Mats kompetens i företaget kommer att underlätta och öka takten i vår pågående tech-transfer samtidigt som vi får in en person som kan standardisera och kvalitetssäkra varje steg i produktionen, säger Per Lindeberg, vd Jondetech i ett pressmeddelande.

Mats Ljung har arbetat på Silex i många år. De senaste dryga fem åren som områdeschef för en del av memstillverkarens produktion. Hans erfarenhet av volymtillverkning av olika komponenter är attraktiv för Jondetech

– Vi är otroligt nöjda och glada att Mats är ombord i detta skede av utvecklingen, där hans kunskap och förståelse för produktionsprocesser kommer att kunna spela en avgörande roll, konstaterar Per Lindeberg.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)