JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

I nästa vecka är det dags för Sweden Innovation Days – en digital internationell konferens som ska sätta ljus på svensk kompetens inom artificiell intelligens. Under dagen ger experter sin syn på utvecklingen inom olika områden.

– Vi vill visa upp Sverige som innovationsland och de spännande satsningar som görs inom AI, säger Darja Isaksson, generaldirektör för Vinnova, i ett pressmeddelande, och adderar:

– Jag hoppas att det medverkar till att Sverige attraherar talanger och att nya internationella innovationssamarbeten skapas.

På talarlistan märks Sara Mazur, ordförande för Wallenbergs forskningsprogram inom AI, Helena Fersman på Ericsson Research samt Hiroaki Kitano på Sony Computer Science Laboratories. Likaså kommer näringsminister Ibrahim Baylan att ta till orda.

Konferensen pågår den 17:e till 19:e november och hittills har närmare 3 000 deltagare från drygt 50 länder anmält sig.

Dag ett kommer olika områden som är särskilt intressanta för svenska del att presenteras. Här handlar det bland annat om AI för industrin, hållbar energi och klimat, framtidens mobilitet och demokrati. Dag två ligger fokus på hur Sverige lyckas få små och stora aktörer att samarbeta , medan det under dag tre arrangeras en matchmaking med sikte på att lösa de stora utmaningarna.

Under konferensen har svenska företag möjlighet att träffa nya samarbetspartners från exempelvis Brasilien, Kanada, Frankrike, Tyskland, Indien, Israel, Japan, Sydkorea och USA.

Eventet arrangeras av Vinnova tillsammans med AI Sweden, Ignite Sweden, Swedish Incubators och Science Parks och Energimyndigheten.

Här kan du läsa mera och anmäla ditt intresse (länk).

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)