JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Utvecklar batteritestare med Toyota

Göteborgsföretaget Wireflow ska ta fram ett system för batteritestning tillsammans med Toyotas svenska truckbolag. Projektet stöttas av Vinnova inom ramen för FFI-programmet.

Bakgrund

FFI är ett samarbete mellan staten och fordonsindustrin som finansierar forskning, innovation och utveckling med fokus på klimat, miljö och säkerhet.

Tiomannaföretaget Wireflow har en bakgrund inom testsystem för fordonsindustrin baserade på NI, National Instruments, produkter. De senaste åren har företaget arbetat med att paketera lösningarna i produkter som ska vara mer lättanvända. Först ut är en kretskortstestare som du kan läsa mer om i nästa nummer av Elektroniktidningen.

Men företaget har också en variant för batteritestning på gång. En del av det arbetet sker inom ett projektet som drivs tillsammans med Toyota Material Handling i Mjölby, före detta BT.

Målet är att ta fram en prototyp för testning av litiumjonceller som sänker tröskeln för den som behöver testa den här typen av batterier.

Här säkrar du nästa nummer av Elektroniktidningen.
Prenumerera kostnadsfritt!

Systemet har öppna gränssnitt, är konfigurerbart, skalbart och modulärt. Det går exempelvis att ha cellerna I en klimatkammare under testerna och addera sensorer och värmekamera.

Vinnovas stödjer projektet med 350 000 kronor som ska vara avlutat till sommaren.

 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)