JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svenska Intelec blir del av Svensk Elektronik

Den 1 januari blir den ideella föreningen Svenska Intelec en ny sektion inom Svensk Elektronik. Branschorganisationen stärker därmed sitt kunnande inom kraftelektronik.

Svenska Intelec bildades i november 1985 som organisationskommitté inför 1987 års internationella Intelec-konferens i Stockholm. Föreningen samarbetar med den internationella organisationen och verkar för främjande av kontakter mellan kraftspecialister i Norden. Bland annat har föreningen varit med och arrangerat Kraftforum.

Nu blir Svenska Intelec en ny sektion inom Svensk Elektronik.

– Samgåendet med Svensk Elektronik ger Svenska Intelec-föreningen en professionell plattform att fortsätta sin verksamhet att belysa och främja energi- och kraftfrågor för ICT-applikationer på systemnivå, säger Svenska Intelecs ordförande Åke Ericsson i ett pressmeddelande.

– Vi ser mycket positivt på detta samgående som är helt i linje med vår långsiktiga strategi att representera och verka för hela den svenska industriella elektronikindustrin, säger Per-Anders Emilson som är styrelseledamot i Svensk Elektronik.

Föreningen har idag cirka 200 medlemsföretag.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)