JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Våren 2018 tog Syntronic över delar av Ericssons Kumlafabrik, sedan tidigare hade företaget en fabrik för både kretskort och kompletta produkter i Sandviken. Nu investerar företaget i bägge fabrikerna för att öka kapaciteten.

– Vi står redo för att verkligen konkurrera med tillverkare som producerar utanför Sverige. Syntronic satsar på kompetensoptimerad, kvalitetsdriven och etisk produktion inom Sverige, med ett bra och säkert arbetsklimat för våra anställda till rimliga kostnader för kunden eftersom vår kompetens och expertis finns i landet, säger Syntronic Productions Services vd Roger Lindholm i ett pressmeddelande.

Fabriken i Kumla med 40-talet anställda hade två ytmonteringslinor vid övertagandet. Det gav företaget kapacitet att tillverka allt som utvecklas i egen regi. Tidigare användes kontraktstillverkare för att kapa topparna. Dessutom har fabriken utrustning för att test korten.

Företagets fabrik med cirka 25 anställda i Sandviken fokuserar framförallt på mixade volymer. Den har sin spetskompetens inom bland annat mekanisk design, testproduktstillverkning, rf-lådor och mekaniska verktygslösningar.

Nu investerar företaget i nya maskiner under de kommande tre åren vilket både kommer att öka kapaciteten och leda till fler jobb.

Syntronic är ett konsultföretag inom telekom, medicinteknik, fordons- och verkstadsindustrin med kontor i Gävle, Göteborg, Linköping, Lund, Sandviken, Stockholm, Kuala Lumpur, Penang, Peking, Chengdu, Tianjin, Jakarta, Nanjing, Santa Clara, Japan och Ottawa.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus