JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Då är det slutspekulerat. Japanska Renesas lägger bud på Dialog Semiconductor – en deal som de två företagens styrelser är överens om. Om allt går enligt plan ska affären – värd runt 4,9 miljarder euro – vara slutförd under detta år.

Renesas styrka är styrkretsar, även om företaget även har en del analogt i sin portfölj. Likaså finns där systemkretsar, blandsignalskretsar och minnen. Dialog är å sin sida starkt inom effekthantering med fokus på fordon, IoT och industri.

Nu meddelar företagen att de kommit överens om att Renesas lägger ett bud motsvarande 67,50 euro per Dialog-aktie, vilket värderar affären till cirka 4,9 miljarder euro.

Renesas menar att de två företagen kompletterar varandra väl, och företaget pekar på tydliga synergier med korsförsäljning. Det japanska företaget förväntar sig att en sammanslagning kommer att leda till att omsättningen ökar med cirka 200 miljoner dollar.

Köpet är godkänt av de två företagens styrelser, men innan affären kan slutföras måste den först godkännas av Dialogs aktieägare samt uppfylla andra sedvanliga villkor. Den förväntas vara avslutad mot slutet av 2021.

Som kuriosa kan nämnas att Apple köpte en del av Dialog så sent som för 2,5 år sedan. Det var del delen av verksamheten som konstruerade power-management-tekniken som används i Iphone.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus