JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Flashgigant drar ifrån

Den japanska minnesgiganten Kioxia har tagit ett första spadtag till en ny halvledarfabrik som ska tillverka 3D-flash. Fabriken placeras bredvid företagets fabrik som redan idag har världens största produktionskapacitet för flashminnen.

Kioxia – vem är det, kanske du frågar dig. Företaget hette en gång i tiden Toshiba Memory, men för ett och ett halvt år sedan togs namnet Kioxia. Namnet är en kombination av det japanska ordet kioku, som betyder "minne", och det grekiska ordet axia, som betyder "värde".

Med rötter i Toshiba är det begripligt att Kioxia utnämner sig självt till världsledande inom minneslösningar. Redan 1987 presenterade Toshiba världens första flashminne av NAND-typ och idag utvecklar Kioxia en teknik kallad BiCS, kort för Bit Cost Scalable. BiCS är ett NAND-flash i 3D-format, med rötter i Toshiba.

Anläggningen som idag haft en spadtagsceremoni går under namnet Fab7. Den blir en av de mest avancerade tillverkningsverksamheterna i världen, och här ska just BiCS-flash tillverkas.

Planen är att bygga fabriken i två faser, där den första ska vara klar våren 2022.

Med de nya minnena siktar Kioxia på tillämpningar såsom molntjänster, 5G, IoT, AI och autonom körning.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)