JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Igår var det dags för energikonferensen Power Circle Summit – i år med temat Connecting Energy. Under dagen ordnades bland annat en pitchtävling för uppstartsbolag där Graphmatech tog hem första pris.

– Årets vinnare av innovationsracet är Graphmatech, en aktör som i en allt mer elektrifierad värld har stor potential att hållbart och energieffektivt överbrygga behovet av mineraler, säger Robert Andrén, juryns ordförande och gd på Energimyndigheten i ett pressmeddelande.

Innovationsracet är en sort pitchtävling ämnad att lyfta fram innovativa uppstartsbolag i Sverige med fokus på lösningar för energisystem.

Energimyndigheten arrangerar tävlingen tillsammans med InnoEnergy och Ignite. I år var det specifika temat "Innovativa lösningar och affärsmodeller som kan implementeras i energisystemet med direkt effekt".

Första priset, 100 000 kronor, kammande som sagt Uppsalaföretaget Graphmatech hem. Företaget har utvecklat och tillverkar ett kompositmaterial med grafen som har elektriska egenskaper och som tros kunna ersätta en del av världens behov av metaller, som koppar och aluminium.

På andra plats kom Rivus, som utvecklar hållbara flödesbatterier. Företaget fick 50 000 kronor för sin placering. Analysbolaget Rebase kom trea, vilket gav 25 000 kronor.

Under gårdagen delades även ett kommersialiseringspris ut av Ignite Sweden i samarbete med Energimyndigheten och InnoEnergy. Priset gick till LocalLife, som utvecklat en plattform för resurseffektivitet.

Kommersialiseringspriset innebär att LocalLife får genomföra ett pilotprojekt med en Ignite-medlemmar – i år Eon, men också Järfälla kommun. Det är första gången en offentlig aktör samverkar i detta, konstaterar arrangörerna.

Power Circle Summit arrangeras av Svenska Mässan, Power Circle, Energimyndigheten och EIT InnoEnergy.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus