JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Välj de program, den serverkapacitet, det lagringsutrymme och den säkerhet du behöver. Därefter är det bara att teckna en prenumeration. Ericsson har slagit sig ihop med den virtuella operatören Telarus för att kunna erbjuda tjänsten i USA till alla som huvudsakligen arbetar från ett hemmakontor.

Pandemin har lett till att allt fler arbetar hemifrån. Det gäller inte minst de anställda på Ericsson, som tidigt fick stor frihet att välja var de vill arbeta.

Nu släpper företaget en 5G-förberedd tjänst där företagskunder kan plocka ihop de programvaror de behöver plus processorkapacitet, lagringsutrymme och säkerhetslösningar för att de anställda ska kunna arbeta hemifrån. Lösningen ska fungera på alla typer av plattformar – datorer, mobiler och surfplattor – och baseras på teknik från StratusWorX, ett molnteknikföretag som Ericsson köpte förra sommaren.

Enligt Ericsson är marknaden för virtuella arbetsplatser hos små och medelstora företag värt 90 miljarder dollar per år. Det handlar om sex miljoner företag i USA med 40 procent av arbetstagarna.

Försäljningen kommer att ske i samarbete med Telarus som är en förmedlare av uppkoppling, lagring och säkerhetstjänster. Företaget har ett nätverk med över 4000 konsulter som säljer tjänsterna.

Tjänsten kostar från 100 dollar per månad och person skriver nyhetsbyrån Reuters.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)