JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Under sommaren har ABB förvärvat ASTI Mobile Robotcs Group, en spansk tillverkare av AGV:er. Tanken är att gifta ihop ABB:s kollaborativa robotar med ASTI:s självkörande transportlösningar.

ASTI, med huvudkontor i Burgos i Spanien, grundades 1982 och har över 300 anställda i Spanien, Frankrike och Tyskland. Majoritetsägare är Veronica Pascual Boé, som även är vd.

Företaget har haft en tillväxt på nära 30 procent de senaste åren och förväntas omsätta 50 miljoner dollar i år.

Enligt ABB är ASTI en av de största leverantörerna av självkörande transportrobotar i Europa med kunder inom fordonsindustri, logistik, livsmedel och läkemedel.

Verksamheten kommer att drivas vidare av Veronica Pascual Boé men ABB Robotics ska också öppna ett nav inklusive tillverkning vid fabriken i Shanghai.

Planen är att korsa ASTI:s självkörande transportlösningar med ABB:s robotar för att på så sätt skapa extremt flexibla fabriker som snabbt kan ställa om beroende av vad som ska tillverkas för stunden.

– I och med förvärvet blir ABB det enda företaget som erbjuder en komplett automationsportfölj av AMR:s, robotar och maskinautomationslösningar, från produktion och logistik till användning, säger Sami Atiya, affärsområdeschef för ABB Robotics & Discrete Automation, i ett pressmeddelande.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)