JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Uppstartsföretaget Refurbly – med David Lundgren Fetah i spetsen – har i sommar fått med flera Teliaveteraner på tåget: att renovera och återanvända gamla mobiltelefoner. Skrot som Refurbly menar att branschen måste ta ett ansvar för.

Örebroföretaget Refurbly – grundat 2019 – påpekar att det köps cirka tre miljoner mobiler per år i Sverige, vilket genererar 250 000 ton avfall. Nu vill företaget utmana slit och släng-konsumtionen genom att sälja rekonditionerade mobiltelefoner.

Sedan starten har Refurbly reparerat över 40 000 mobiltelefoner tillsammans med Mobilverkstan, en serviceverkstad i Örebro. I samband med att företaget nu vill växa går Johan Dennelind, tidigare vd på Teliasonera, in med kapital.

Ytterligare investerare är bland annat Erik Hallberg och Emil Nilsson, båda tidigare medlemmar i Telias koncernledning. Sedan tidigare sitter dessutom Kenneth Karlberg i företagets styrelse, han har tidigare arbetat på Telia Mobile och Halebop.

– Det känns fantastiskt roligt att få med några av landets främsta profiler inom telekom i företaget, säger David Lundgren Fetah, företagets grundare, i ett pressmeddelande, och fortsätter:

– Mobiltelefonerna är en stor miljöbov, en aspekt som branschen inte tar ansvar för. En mobiltelefon som väger 226 gram skapar hela 86 kilo avfall vid produktion. Det är inte alltid det som syns som väger mest. Vi tycker att det ska vara en självklarhet att återbruka de mobiler som redan finns.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)