JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Etteplan köper Syncore

Det finländska konsultbolaget Etteplan stärker sin position i Sverige genom köp av Syncore Technologies, med säte i Linköping. Syncore är ett konsultföretag specialiserat inom utveckling av avancerade inbyggda system och mjukvara.

Genom förvärvet ökar Etteplan sin förmåga att leverera inbyggda lösningar och mjukvara i Sverige, enligt ett pressmeddelande. Likaså stärker den finländska konsulten sin projektkompetens inom inbyggda system.

Linköpingskonsulten Syncore, grundat 2000, är specialiserat på avancerade inbyggdsprojekt med fokus på konstruktion och utveckling av hård och mjukvara liksom så kallade produktlivscykeltjänster speciellt för kunder med säkerhetskritiska system, exempelvis flyg, industri och försvar.

Syncore har 46 anställda i Linköping och omsatte cirka 52,5 miljoner kronor år 2020.

– Med förvärvet kommer vår projektkompetens i Sverige att stärkas avsevärt och tillsammans bildar vi en intressant leverantör för svenska och internationella kunder, säger Tero Leppänen, ansvarig för Software and Embedded Solutions på Etteplan i pressmeddelandet.

När köpet är klart kommer Etteplan att ha mer än 150 anställda med expertis inom inbyggda system och mjukvaruutveckling i Sverige. Totalt har företaget närmare 700 anställda i 18 svenska städer.

Någon köpeskilling anges inte.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)