JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Rykte: Brittisk cellfabrik till salu

Britiska Britishvolt är i diskussioner om att helt eller delvis sälja den battericellsfabrik företaget bygger i Cambois på Storbritanniens östkust. Det hävdar nyhetsbyrån Bloomberg med hänvisning till personer med insyn.

Med hänvisning till samma källor är slovakiska Inobat en intressent.

Ingen av dem bekräftar för Bloomberg att diskussioner pågår. Det är känt sedan tidigare att Inobat har på sin agenda att starta tillverkning i Storbritannien.

Britishvolts ursprungliga tidsplan har spruckit och brittiska tidningen The Guardian har hävdat att Britishvolt har ekonomiska problem.

Samtidigt har Britishvolt sagt till Elektroniktidningen att företaget inte haft mer exceptionella svårigheter än marknaden i övrigt.

Den svenska experten Hans Eric Melin tror att många av de europeiska batteriuppstickarna kommer att ha extremt stora problem att konkurrera ned de etablerade asiatiska tillverkarna.

Han har särskilt pekat ut Britishvolt som ett projekt som fått stöd utan att ha gort det troligt att det kan exekvera.

Britishvolt har stark backning av sin regering. Det är ett typiskt mönster just nu i Europa, som vill ha en oberoende batteriindustri för att försörja sin allt mer elektrifierade fordonsindustri.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)