JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Power Circle till regeringen: Glöm inte energilager

Branschföreningen Power Circle hittar mycket den gillar i den nya regeringens energipolitik. Men två punkter saknas: flexibilitet och energilager.

Johanna
Lakso

– Det är två områden under snabb utveckling som skapar förutsättningar för ett mer resurseffektivt och tryggt elsystem, säger  Johanna Lakso, vd på Power Circle, en branschförening med hundra energiföretag som medlemmar.

Som positivt lyfter Power Circle fram regeringens fokus på elektrifiering och klimatomställning med bland annat  utbyggnad av laddinfrastruktur.

Power Circle välkomnar regeringens ambitioner att korta ledtider för att bygga nya elnät och mer fossilfri elproduktion. 

Samtidigt håller Power Circle tummarna för att  bonus-malus, klimatklivet och reduktionsplikten inte hastigt ska förändras.

– Det skapar osäkerhet för alla de aktörer som nu håller på att investera i omställningen, säger pressmeddelandet.

Det kommer att komma en inbjudan från Power Circle till den nya energiministern Ebba Busch och till de nya energitalespersonerna. Power Circle vill dela med sig av sin kunskap inom energiomställningen.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)