JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Samsung lägger 228 miljarder dollar på halvledarfabriker

Under de kommande 20 åren ska Samsung spendera motsvarande 228 miljarder dollar på halvledarfabriker på hemmaplan i Sydkorea. Satsningen ska försvara landets position som ledande inom halvledarområdet, skriver nyhetssajten CNBC.

Det handlar om fem nya fabriker som ska byggas i Yongin nära huvudstaden Seoul fram till 2042. Fabrikerna kommer både att tillverka minneskretsar och bli en del av företagets foundryverksamhet. Dessutom kommer satsningen att skapa ett ekosystem med uppåt 150 underleverantörer och designhus.

Den koreanska staten har lovat att stödja investeringar inom tekniksektorn med upp till 418 miljarder dollar. Det handlar framförallt om halvledarindustrin men också om bildskärmstillverkning, batterifabriker och elfordon.

Den koreanska staten ska dock inte bistå med kapital, stödet kommer i form av bland annat skattelättnader, sänkta energipriser och genom satsningar på utbildning och forskning, skriver CNBC.

Satsningen ska ses i ljuset av andra stora program för att stödja den lokala tillverkningen av halvledare. USA, EU, Kina, Japan och Taiwan har alla annonserat olika program men det sydkoreanska är det mest omfattande hittills samtidigt som det sträcker sig över två decennier.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)